Business

Bedriftsvideo: Beste Markedsføringsstrategi 2018

By 07/03/2018 No Comments

Bedrifter som har tatt steget med å produsere en animasjonsvideo eller annen bedriftsvideo som del av sin markedsføringsstrategi har allerede forstått de enestående resultatene denne markedsføringsmetoden bringer med seg.

Likevel gjenstår det et viktig ledd i denne prosessen, og det er nettopp dette leddet som gjør din bedriftsvideo lønnsom. Hva skal du nå gjøre med din bedriftsvideo? Og hvordan skal du gå frem for å oppnå det resultatet du ønsker?

I denne artikkelen vil våre eksperter gjøre vårt ytterste for å vise deg som bedrift hvordan du kan oppnå best mulig resultat med din bedriftsvideo som markedsføringsverktøy.

 

Hva er målet med din bedriftsvideo?

Først og fremst er det viktig å ha klare målsetninger med din bedriftsvideo. Hva er ditt formål? De aller fleste bedrifter ønsker å formulere sitt mål og budskap på en oversiktlig og gripende måte. Bak dette formålet ligger det som regel et primært mål og å oppnå et større kunde repertoar. Med denne hensikten i tankene har vi hodet rett på plass når vi går videre med utviklingen av videostrategien.

 

Hvordan benytte video best mulig i markedsføringstrategi 2018

For å oppnå best mulig resultat er det viktig at vi forstår oss på viktigheten av gjentakende beskjeder. Som kunde bombarderes vi daglig av informasjon, og for at noe skal sette seg i lengden er det viktig at vi får budskapet repetert.

Derfor er det viktig at du følger opp dine interessenter med videre informasjon. Den mest vellykkede prosessen innebærer utviklingen av 3 ulike videoer.

Video 1. er en introduksjonsvideo av din bedrift eller tjeneste som du ønsker å fremdrive  salg av. Her er det viktig med en gripende video som helhetlig presenterer din bedrifts ambisjoner og personlighet.

Video 2. skaper nysgjerrighet rundt problematikken din tjeneste ønsker å løse, eller annen informasjon som er nyttig for din målgruppe. Husk å studer din målgruppe nøye for å gi dem best mulig verdi for tiden brukt på å se din video.

Video 3. burde være en form for showcasing av deg som bedrift. Her kan det være fint å representere tidligere kunder og gi rom for deres meninger og oppfatninger rundt samarbeidet med deg som bedrift. Dette er veldig viktig for å skape pålitelighet rundt ditt varemerke og gi potensielle kunder en følelse av trygghet.

 

Fire markedsføringssteg mot et lønnsomt resultat

Det neste leddet i prosessen er å virkelig stole på markedsføringsverdien til video som verktøy. Det er lite sannsynlig at din video vil bli sett av tilfeldige fordi-surfere som datt over din youtube kanal. Å sette realistiske mål betyr å forstå seg på markedet og være villig til å gjøre nødvendige investeringer for å oppnå ønsket resultat.

Steg 1. er å investere i video 1. Her gir du din første video rom til å vekke interesse fra potensielle kunder ved å investere videre ressurser. Det er viktig å forstå at denne prosessen har en bevist positiv ROI, så du vil alltid få tilbake mer enn du legger ut.

Steg 2. er å presentere video 2 til de som viste interesse for video 1. Remarketing har et veldig høyt ROI fordi strategien fokuserer på de som mest sannsynlig er i prosessen av å velge en leverandør for sitt behov. Valget faller naturlig på bedriften som gjentatte ganger tar oppmerksomheten til målgruppen.

Steg 3. er å vise videre pålitelighet ved publiseringen av video 3. Ved dette tidspunktet er kunden allerede kjent med dine tjenester og har et innblikk i din bedrifts personlighet og mål. Ved å vise resultater fra tidligere kunder har du mulighet til å bygge tillit mellom deg og fremtidige kunder allerede før kontakten mellom dere oppstår.

I Steg 4. er det viktig å konstantere hvilke sosiale mediekanaler som er mest nyttige for din videre markedsføring med et mål om å ikke bare treffe riktig målgruppe, men også hvilket humør de er i når de ferdes gjennom de ulike plattformene.

Som bedrift er det viktig å ta nøye gjennomtenkte valg når man først begir seg ut på en ny markedsføringsmetode. Forhåpentligvis har vi med dette gitt deg innblikk i en bevist prosess som gir best mulig resultat for bedriftsvideoer hver gang!