Business

Hva kan min bedrift bruke en bedriftsvideo til?

By 16/03/2018 No Comments

Studier viser at video er et av våre mest effektive kommunikasjonsverktøy og har blitt en populær del av bedriftsstrategier i norden. Men hva kan du som bedrift bruke en bedriftsvideo til? Med denne artikkelen vil vi fremvise videoens mange bruksområder og være vitne til hvordan du kan bruke video i alle ledd ved din bedrift.

 

Video for bedriftintroduksjon

En informasjonsvideo som introduserer din bedrift og kommuniserer dine visjoner og fremtidsmål er en effektiv måte å oppnå maksimal oppmerksomhet rundt oppstarten av din bedrift. Gjennom skreddersydde animasjonsklipp kan du formidle et hav av informasjon på bare noen få minutter. Det har aldri vært viktigere å kommunisere på en inkluderende måte, og ingenting treffer blink mer enn en video. Gjennom video har din bedrift frie tøyler til å designe budskapet visuelt og samtidig matche det med en voiceover som best mulig formidler din bedrifts personlighet.

 

Bedriftsvideo og Intern kommunikasjon

I mange store bedrifter er det behov for et kommunikasjonsverktøy som enkelt lar informasjon formidles til ulike avdelinger på en rask og effektiv måte. Dette kan være nyttig for eksempel i bedrifter hvor ansatte jobber veldig spredt over ulike tider av døgnet. Ved å produsere en 3-5 minutters video som formidler endringene i bedriften, eller introduserer en ny retningslinje, etc. kan du sikre at informasjonen blir mottatt av alle den er designet for uavhengig av når de er på arbeidsplassen eller hvor de jobber fra. Du slipper også å bekymre deg for hvordan beskjeden blir levert, og har kontroll prosessen fra begynnelse til slutt.

 

Rekrutteringsvideo

Hvordan vi rekrutterer ansatte har forandret seg i takt med teknologisk utvikling. Stadig flere bedrifter benytter seg av sosiale mediekanaler og andre nettbaserte funksjoner for å utstille sine stillingsannonser. Hvordan vi kommuniserer vår annonse sier veldig mye om oss som bedrift og er førsteinntrykket en søker har av deg bedriften din.

Her finnes det mange muligheter. Ved å bruke en nøye sammensatt video som viser søkeren hva som befinner seg bak lukkede dører på dine kontorer, sammen med et par intervjuer av andre ansatte, gir du søkeren en personlig introduksjon av hva de har å vente hvis de søker jobb hos deg.

Samtidig kan du lage en artig video som kommuniserer bedriftens visjon for å vekke interesse i de som deler samme fremtidsdrømmer som din bedrift.

Med en bedriftsvideo i rekrutteringsprosessen kan du på en veldig smart og effektiv måte få oppmerksomheten til den type person du drømmer om å ansette.

 

Bedriftsvideo som markedsføringsverktøy

Alle bedrifter har behov for moderne markedsføringsmetoder. I dagens stadig utviklende samfunn blir vi bombadert av informasjon og tilbud fra bedrifter som ønsker å eksponere seg og sine tjenester. Ved å bruke video som markedsføringsverktøy kan du være sikker på å ha best mulig sjanse for å vekke oppmerksomhet i mottakeren. Studier viser at video støtter de fleste metodene vi benytter for å lære og oppta informasjon i et og samme verktøy. Du oppnår derfor en optimalisert metode for kommunikasjon av dine tjenester. Les mer om hvordan du kan best mulig oppnå resultatet du ønsker med din video som markedsføringsverktøy.

 

Bedriftsvideo for produktbeskrivelse

En veldig direkte måte du kan benytte en bedriftsvideo på er å beskrive et spesifikt produkt eller en spesifikk tjeneste. Mulighetene er endeløse for design muligheter og hvor lang eller kort du ønsker at din produktvideo skal være. En 30 sekunders video kan være like effektiv som en halvtimes mediainnslag hvis du benytter den riktig. Helhetlig er video for produktbeskrivelse en sikker vinner sammenlignet med kjedelige avisannonser som ofte er langt mer kostelige.

Som bedrift er mulighetene endeløse når det gjelder bruken av bedriftsvideo. Ved å skape en vane av å benytte video som kommunikasjonsverktøy kan du være sikker på at du har forskning i ryggen og et veldig effektivt produkt i ditt arsenal. Les mer om hvordan du lettere kan formidle et budskap med en animasjonsvideo!