Business

Rekruttering: Videomarkedsføring for anskaffelse av nye ansatte

By 26/04/2018 No Comments

Modernisering av samfunnet har ledet til en enorm endring i bedriftsmiljø og arbeidskultur. En ledende årsak til bedrifters suksess kan spores tilbake til ansattes vurdering av egen arbeidsplass og hvorvidt de føler seg som del av bedriften og inkludert i bedriftens visjon. Ekstra goder som kontor-yoga, månedlige events og teambuilding kvelder er bare noen av de endringene som har preget arbeidslivet de siste årene. Men med en omveltning så stor innad i bedrifter, må en tilsvarende endring da skje for at en bedrift skal skaffe seg nye, og ikke minst varige, ansatte? Hvilke endringer må til når en bedrift skal lage en strategi for rekruttering i 2018?

 

Ansattes rolle har endret seg

En ansattes rolle innad i en bedrift har også endret seg betraktelig i takt med teknologisk fremdrift. Det kreves større frihet, større påvirkningskraft og ekstra gulrøtter for å oppbevare et positivt forhold mellom ansatt og bedrift.

Når en ansatt liker jobben sin, føler seg verdsatt og har utviklingsmuligheter vil de yte bedre i sine daglige oppgaver. De er også langt mer villige til å anbefale bedriften til venner og bekjente. Et slikt langvarig forhold mellom bedrift og ansatt er gull verdt for bedriftens vekst og arbeidskulturen innad.

Men hvordan kan din bedrift best finne ansatte som vil ha denne opplevelsen av din arbeidsplass?

 

Moderne arbeidsplasser krever moderne rekruttering

Et helhetlig inntrykk er viktig for at en bedrift skal danne den tilliten den ønsker fra potensielle kunder og partnere. Dette inntrykket starter med bedriftens ansatte som er kjernen til kundenes opplevelse av bedriftens tjenester eller varer.

Bedrifter i dag har forstått seg på viktigheten av moderne markedsføring mot potensielle kunder, men samme vurdering burde også ta plass når bedriften søker nye ansatte. I søkeprosessen vil arbeidssøkere benytte seg av de mest populære jobbkanalene som for eksempel finn.no og nav.no, men kun i skrivende stund finnes det over 19.000 utlyste stillinger bare på finn.no. Så hva kan du gjøre for å trekke mer oppmerksomhet mot din stilling enn dine konkurrenter?

 

Skap et eksplosivt inntrykk med videomarkedsføring for rekruttering

Videomarkedsføring har blitt mer og mer populært på grunn av sin effektive natur. På noen få minutter kan du vise potensielle ansatte hva de kan forvente av en dag på kontoret som ansatt i din bedrift. Du har mulighet til å lage videoen i den stilen og med den personligheten som best matcher din bedrift, og med det tiltrekke ansatte som føler de passer inn i din visjon.

Med en rekrutteringsvideo kan du også skape stor interesse på andre mediekanaler som for eksempel Instagram og Facebook. Med disse kanalene tiltrekker du en annen aldersgruppe som er langt mer krevende når de mottar media. Dette grunnet det uendelige mangfoldet med videoer og bilder denne aldersgruppen utsettes for på et daglig basis.

Med en kreativ rekrutteringsvideo kan du enkelt skape et inntrykk av hverdagen til dine ansatte, og inkludere små intervjuer eller eksempler av arbeidsoppgaver som gjennomføres. Potensielle søkere vil da enkelt kunne ta en vurdering for hvorvidt stillingen passer dem eller ikke.

Er du nysgjerrig på videomarkedsføring og hva det kan gjøre for din bedrift? Les mer her!